EAV

ELECTRO ACUPUNCTUUR VOLGENS VOLL (EAV)

Al meer dan 12 jaar is EAV een belangrijke basis in mijn praktijk.

Waarom dat zo is leg ik graag hieronder uit.

WAT IS EAV?

EAV is een op oude Chinese wijsheid gebaseerde methode waarbij op de meridianen, energiebanen, van handen en voeten, acupunctuurpunten worden gemeten. Er wordt hierbij geen gebruik gemaakt van naalden maar van een verende meetpen.

 

De meetwaarden geven informatie over de balans dan wel onbalans van de betreffende meridiaan en daarmee informatie over de organen en/of functiesystemen welke er mee verbonden zijn.

 

EAV meting

ALLES IS TRILLING

Alles is trilling. Ook wij, ons lichaam. Meten met de EAV maakt gebruik van deze wetenschap. Door het toevoegen, of weglaten van specifieke trillingen (ziekteverwekkers/voeding/supplementen) kan uit de meetresultaten worden opgemaakt voor welke trillingen er een gevoeligheid bestaat. Op deze wijze kan de invloed van pathogenen in kaart worden gebracht.

Zo kunnen bijvoorbeeld de achtergrondruis van het immuunsysteem van verstoringen door pathogenen (ziekteverwekkers) worden opgespoord. Denk hierbij aan bijvoorbeeld verstoringen door virussen (corona/Pfeifer/CMS/Post Viraal Syndroom), bacteriën (Lyme/E-coli/MRSA/staphilococcen etc), parasieten of schimmels (candida).

Daarnaast is EAV geschikt om gevoeligheden voor voeding te duiden, zoals bij voedselintolerantie's, eczeem, hooikoorts of andere allergieën waarbij met name de gezondheid van onze darmen een belangrijke rol spelen

Naast bovenstaande klachten/symptomen kunnen ook andere verstoringen
zoals bijvoorbeeld Electro-smog kan middels EAV worden opgespoord.

Hierover heb ik een aantal BLOG's geschreven..

VOORDEEL EAV

EAV is een methode waarbij op de uiteinden van de meridianen wordt gemeten welke zich op de handen en de voeten bevinden. Dit betekent dat cliënten geen kleding hoeven uit te doen voor een meting.

Daarnaast wordt er bij EAV geen huid-doordringende techniek toegepast.
Geen naalden dus, er wordt gemeten met een verende meetpen.

Hierdoor is EAV ook geschikt voor kinderen.

 

INTOLERANTIE OF ALLERGIE?

Intolerant ben je wanneer je in zeker mate moeite hebt met het verteren van bepaalde voeding. Wanneer deze situatie lang bestaat, en uiteindelijk ons immuunsysteem zich er mee bemoeit, spreken we van een allergie. Bij darmtherapie en Orthomoleculair Therapie is deze informatie erg waardevol om een juiste keuze te maken in de aanpassing van voeding of bij de keuze van passende voedingssupplementen.

Door de mogelijkheid om trillingen uit te filteren, of juist toe te voegen, kan ook getest worden of er gevoeligheden, intolerantie's of allergieën, zijn voor bepaalde voedingsmiddelen. Middels EAV kan zo al in een vroeg stadium gevoeligheden voor voeding worden ontdekt.

Door het inzetten van testbuisjes van voedingssupplementen kan ook ingeschat worden of er bepaalde tekorten zijn.

EAV-aparaat van de firma Kindling
EAV-aparaat van de firma Kindling

EAV is geschikt voor jong en oud. Er word gebruik gemaakt van een meetpen met een verende punt en NIET met naalden. Het is daarom pijnloos waardoor ook jonge kinderen te meten zijn. EAV is daarom voor vrijwel iedereen geschikt.

Lees over de uitzonderingen onderaan deze pagina.

Tijdens een meting houdt de cliënt met 1 hand een handvat beet terwijl op de andere hand, of op de voet, punten worden gemeten. Tijdens de meting zit u gewoon op een stoel, met uw kleren aan. Afhankelijk van de gemeten waarden bepaal ik vanuit mijn therapeutische kennis ervaring welke testbuisjes er in de meetbeker kunnen worden ingezet. Hier wordt geen computer gebruikt!! Dit biedt het voordeel dat voor cliënten direct zichtbaar is wat het resultaat is van de meting.

eav-meten
handvaten en meetpen

VOOR WIE IS EAV GESCHIKT?

EAV is voor vrijwel iedereen geschikt. Van 0-100 als het moet.
De enige uitzonderingen die ik maak zijn:

- zwangere vrouwen
- dragers van pacemakers
- dragers van overige (in- of uitwendige) electronica

Heb je vragen over jouw situatie?
Neem dan contact met op via de contactpagina.