electrosmog-moe-van-thuis-studeren-door-coronacrisis, EHS, HSP

Electro Hyper Sensitief

EHS: Overgevoeligheid voor elektrosmog

In de praktijk zie ik regelmatig mensen die zonder dat ze het weten te maken hebben met belastende factoren uit hun directe woon/werk/slaap-omgeving. Deze gevoeligheid voor omgevingsfactoren door verschillende vormen van electromagnetische straling, samengevat als elektrosmog, noemen we Electro Hyper Sensitief (EHS). Hierbij denken we vaak aan straling van mobiele telefoons en zendmasten, maar er zijn ook diverse andere oorzaken.


Wat is de aanleiding voor een consult?

Vaak betreft de hulpvraag van iemand met EHS compleet andere klachten maar blijkt er na onderzoek een relatie tussen beiden te bestaan. Het gaat dan vaak om vage klachten waar geen logische verklaring te vinden is. Opvallend is dat de klachtenpatronen vaak thuishoren in de hoek van auto-immuniteit waaronder bijvoorbeeld fibromyalgie, reuma, Lyme, en bijvoorbeeld chronische vermoeidheid vallen. (lees ook over PVS) Metingen op lokatie met een stralingmetern, electrosmogmeter, geven inzicht in de oorzaken.


Straling: waarom kun je er last van hebben?

Veel vormen van moderne electromagnetische straling, samen vormt dit de elektrosmog, bestaan uit zogenaamde gepulste blokvormen. Kort gezegd komt het er op neer dat deze golven onnatuurlijk zijn waardoor ze invloed hebben op natuurlijke levensvormen. Cellen communiceren zelf door het veranderen van celmembraan- potentieel. Visualiseer hierbij een gestage opbouw en afbouw zoals die van een sinusgolf. Gepulste blokvormen echter zijn binair, dus aan of uit. Deze aan/uit-prikkel overruled na verloop van tijd de lichaamseigen celcommunicatie waardoor deze verstoord word. Meer over de impact van deze vormen van straling is te lezen op mijn Blog over 5G.


Waar komt die straling vandaan?

In de volksmond wordt er bij straling vaak gedacht aan mobiele telefoons en zendmasten. Echter dient in alle eerlijkheid gezegd te worden dat er slecht in een klein aantal van de door mij onderzochte woonomgevingen sprake is van een zendmast als hoofdoorzaak. Veelal komt de belasting van straling door bronnen binnenshuis door telefoons, WIFI, babyfoons etc.

Naast de aanwezigheid van bronnen in de woon- leefomgeving spelen er mogelijk ook in de persoon gelegen factoren mee. Steeds vaker vertellen mensen tijdens de intake dat ze HSP-er zijn. Hoogsensitief. Hierover heb ik apart een artikel geschreven.


Thuiswerken en studeren tijdens de coronapandemie

Typerend voor de periode van de corona pandemie was dat er een verhoogd aantal klachten was wat gerelateerd kon worden aan elektrosmog als gevolg van thuiswerken. Hierdoor veranderde kennelijke de totale belasting van dagelijkse straling dusdanig dat er klachten konden ontstaan. Vermoeidheid was de meest voorkomenden. Scannen van de thuisomgeving en aanpassen van de omgeving gaf vaak in kwestie van dagen al verbetering waardoor de klachten veelal verdwenen.

Lees ook het BLOG over ‘thuis studeren tijdens de pandemie.


Kip of ei?

Los van de aanwezigheid van omgevingsfactoren hebben mensen met de diagnose EHS nog 1 ding gemeen: ze hebben moeite met afvoeren van afvalstoffen waardoor zij een vervuild BBRS (Basis Bio Regulatie Systeem) hebben. Velen zijn dan ook bekend met ervaringen van eerdere natuurgeneeskundige behandelingen waar zij ziek van zijn geworden. We noemen dit een Herxheimer-reactie. Dit ontstaat wanneer het zelfgenezendvermogen van het lichaam wordt geactiveerd maar de daardoor vrijgekomen afvalstoffen niet goed kunnen worden afgevoerd.

Vraag is altijd: wat was eerst? Deze vraag beantwoorden is cruciaal voor een juiste aanpak. In ieder geval doet iemand die Electro Hyper Sensitief is er goed zijn/haar woon/werk/leef omgeving te laten controleren op de aanwezigheid van verstorende bronnen. Daarnaast is ondersteuning van ontgiftingsorganen een veel gebruikte ondersteuning. Middels de EAV wordt een screening gedaan van waar het lichaam het meest behoefte aan heeft.

Mijn aanpak is dan ook 2 ledig:
– fysiek ondersteunen. Dit is voor iedereen maatwerk!
– omgevingsfactoren in kaart brengen en indien mogelijk reduceren.


Electro-smog in kaart brengen

Praktijk Gerrit van Sinderen beschikt over electrosmog meters om op lokatie, woon/werk/slaap-omgeving, de stralingsbelasting in kaart te brengen. Vaak zijn praktisch oplossingen te vinden die er voor zorgen dat de de invloeden verminderen en de klachten kunnen afnemen.


Lezingen

Vindt u het onderwerp E-lectro-smog en EHS interessant voor een lezing?
Neem dan contact met mij op voor de mogelijkheden!


Stichting EHS: Stichting EHS


Andere veel gelezen Blog-post’s


nieuwsbrief, mail

Nieuwsbrieven

Regelmatig publiceer ik ook nieuwsbrieven. 
Je kunt je daarvoor aanmelden met het formulier hieronder.


Tweet
Share