Electro Hyper Sensitief

Electro Hyper Sensitief
Overgevoeligheid voor omgevingsfactoren als electrosmog

In mijn praktijk zie ik regelmatig mensen die zonder dat ze het weten te maken hebben met belastende factoren uit hun directe woon/werk/slaap-omgeving. Deze gevoeligheid voor omgevingsfactoren van electromagnetische straling noemen we Electro Hyper Sensitief (EHS). Hierbij denken we vaak aan straling van mobiele telefoons en zendmasten, maar er zijn ook diverse andere oorzaken.

Aanleiding voor een consult betreft vaak een hulpvraag voor compleet andere klachten maar na onderzoek blijkt er toch een relatie tussen beiden te bestaan. Het betreft vaak vage klachten waar geen logische verklaring te vinden is. Opvallend is dat de klachtenpatronen vaak thuishoren in de hoek van auto-immuniteit waaronder bijvoorbeeld fibromyalgie, reuma, Lyme, en bijvoorbeeld chronische vermoeidheid vallen. (lees ook over PVS) Metingen met een electrosmog meter geven inzicht in de oorzaken.

Straling: waarom kun je er last van hebben?

Veel vormen van moderne electromagnetische straling bestaan uit zogenaamde gepulste blokvormen. Kort gezegd komt het er op neer dat deze golven onnatuurlijk zijn waardoor ze invloed hebben op natuurlijke levensvormen. Meer hierover is te lezen op mijn Blog over 5G. Dan betreft het de electromagnetische straling van mobiele telefoons en zendmasten. Echter dient in alle eerlijkheid gezegd te worden dat er slecht in een klein aantal van de door mij onderzochte woonomgevingen sprake is van een zendmast als hoofdoorzaak. Veelal dient deze te worden gezocht in andere bronnen als telefoons, WIFI etc.


Thuiswerken en studeren tijdens de coronapandemie

Typerend voor de afgelopen periode van de corona pandemie was dat er veel meer dan anders klachten waren door electro-smog doordat veel mensen thuis aan het werken waren. Hierdoor veranderde de totale belasting van dagelijkse straling dusdanig dat er vermoeidheid optrad. Scannen van de thuisomgeving en aanpassen van de omgeving gaf vaak in kwestie van dagen verbetering. Lees ook het BLOG over ‘thuis studeren tijdens de pandemie.

Kip of ei?

Los van de aanwezigheid van omgevingsfactoren hebben mensen met de diagnose EHS nog 1 ding gemeen: ze hebben moeite met afvoeren van afvalstoffen waardoor zij een vervuild BBRS (Basis Bio Regulatie Systeem) hebben. Vraag is altijd: wat was eerst? Deze vraag beantwoorden is cruciaal voor een juiste aanpak. In ieder geval doet iemand die Electro Hyper Sensitief is er goed zijn/haar woon/werk/leef omgeving te laten controleren op de aanwezigheid van verstorende bronnen. Daarnaast is ondersteuning van ontgiftingsorganen een veel gebruikte ondersteuning. Middels de EAV wordt een screening gedaan van waar het lichaam het meest behoefte aan heeft.

Mijn aanpak is dan ook 2 ledig:
– fysiek ondersteunen. Dit is voor iedereen maatwerk!
– omgevingsfactoren in kaart brengen en indien mogelijk reduceren.

Electro-smog in kaart brengen

Praktijk Gerrit van Sinderen beschikt over electrosmog meters om op lokatie, woon/werk/slaap-omgeving, de stralingsbelasting in kaart te brengen. Vaak zijn praktisch oplossingen te vinden die er voor zorgen dat de de invloeden verminderen en de klachten kunnen afnemen.

Lezingen

Vindt u het onderwerp E-lectro-smog en EHS interessant voor een lezing?
Neem dan contact met mij op voor de mogelijkheden!

Stichting EHS: Stichting EHS


Andere veel gelezen Blog-post’s


Nieuwsbrieven

Regelmatig publiceer ik ook nieuwsbrieven. 
Je kunt je daarvoor aanmelden met het formulier hieronder.


Over de auteur

Tweet
Share