ORTHOMOLECULAIR THERAPIE
ZELFGENEZEND VERMOGEN
VISIE
BEHANDELING
HOLISTISCHE BENADERING
Houd de balans!
Gezond worden en blijven heeft overigens niet alleen te maken met voeding. Ook onze mentaal/emotionele gezondheid is van invloed op het lichamelijk functioneren. Hoeveel mensen krijgen geen buikklachten op spannende momenten? Wanneer de balans tussen lichaam en geest wordt verstoord, heeft dat gevolgen voor de gezondheid.
Als Orthomoleculaire Therapeut kijk ik daarom ook naar de impact van ervaringen op jouw levenslijn, lifestyle en alles wat daarmee samenhangt. In mijn praktijk heb ik dan ook gekozen voor een Holistische benadering.
Op die wijze is Orthomoleculaire Geneeskunde een prima opstap om ook processen op andere niveau's van menszijn aan te gaan.
Pas wanneer er voldoende lichamelijk draagvlak is kunnen deze processen daadwerkelijk worden aangegaan.
Denk aan het verwerken van trauma's, burnout, rouwverwerking etc..
VOEDING
Overigens betekent ‘slechte’ voeding niet persé dat iemand een ‘slechte’ eetgewoonte heeft. In deze moderne tijd bevatten ook gezond veronderstelde producten (zoals groentes en fruit) minder gezonde nutriënten dan de mens van vroeger is gewend. Dit is er bijvoorbeeld de reden van dat veel mensen te kampen hebben met een tekort aan vitamine D. Kennis en inzicht hebben van deze beïnvloedende factoren en processen vormt een belangrijk onderdeel van mijn professionaliteit als Orthomoleculair Therapeut.
Lees eens het BLOG over 5 reden om supplementen te nemen.
Voor een Orthomoleculair Therapeut betekent ‘voeding’ niet alleen het evalueren van wat iemand aan voedingsstoffen binnen krijgt door te eten of drinken. Bij ‘voeding’ gaat het juist ook om het beschouwen van de factoren en de lichamelijke processen die daar invloed op hebben. Inname, opname, biologisch beschikbaar maken van micronutriënten en de uiteindelijke afbraak en uitscheiding van afvalstoffen zijn afzonderlijke elementen die het complete proces vormgeven.
HET GAAT NIET OM WAT JE NEEMT, MAAR OM WAT JE OPNEEMT!

Lees ook BLOG-post "Wat is Orthomoleculair Geneeskunde"