Jeuk

Info over jeuk

Gluten overgevoeligheid

gluten overgevoeligheid

Gluten overgevoeligheid: keerzijde van brood Verassend veel mensen hebben een overgevoeligheid voor gluten. Tarwe, en dus ook de gluten, zitten in allerlei graanproducten van meelkoekjes, snacks, ontbijtproducten maar natuurlijk vooral in ons dagelijks brood. Ook wordten de eiwitfracties uit brood vaak gebruikt als bindmiddel. (zie de lijstjes onderaan) Hoe ontstaat deze gevoeligheid en met …

Gluten overgevoeligheid Lees verder »

Herxheimer Reactie

herxheimer-reactie

Als ontgifting te kort schiet…. Wanneer doet dit zich voor? Een Herxheimer reactie is binnen de natuurgeneeskunde een veelvoorkomend en daardoor bekend fenomeen. In bijna alle gevallen van behandeling middels natuurgeneeskunde, zoals Orthomoleculaire Geneeskunde, vindt activatie van het zelfgenezend-vermogen van het lichaam plaats. Hierbij worden als gevolg van heling meer afvalstoffen dan normaal aangemaakt. …

Herxheimer Reactie Lees verder »

Jeuk

jeuk of jeukende huid

Soms erger dan pijn…. Wat kan ik aan jeuk doen? Jeuk, of jeukende huid, is naast pijn een van de meest voorkomende onderwerpen binnen de hulpvragen waarvoor mensen een beroep op mij doen. Acute jeuk, langdurige jeuk, jeuk na bepaalde voeding, seizoensgebonden jeuk, contact jeuk. Allemaal varianten die zich op verschillende wijze uiten maar …

Jeuk Lees verder »