Pijn

Gluten overgevoeligheid

gluten overgevoeligheid

Gluten overgevoeligheid: keerzijde van brood Verassend veel mensen hebben een overgevoeligheid voor gluten. Tarwe, en dus ook de gluten, zitten in allerlei graanproducten van meelkoekjes, snacks, ontbijtproducten maar natuurlijk vooral in ons dagelijks brood. Ook wordten de eiwitfracties uit brood vaak gebruikt als bindmiddel. (zie de lijstjes onderaan) Hoe ontstaat deze gevoeligheid en met …

Gluten overgevoeligheid Lees verder »

Voedingsintolerantie: is het weglaten van bepaalde voeding zinvol?

voedingsintolerantie

Het antwoord op deze vraag lijkt simpel maar niets is minder waar. Een voedingsintolerantie, vaak verward met voedselallergie, is vaak een signaal van het lichaam dat er op een bepaald niveau een verstoring is. Alleen weglaten van bepaalde voeding is dan een vorm van symptoombestrijding zonder de oorzaak te behandelen. Mogelijke oorzaken van de ontstane …

Voedingsintolerantie: is het weglaten van bepaalde voeding zinvol? Lees verder »

Vitamine D bij virale infecties

Het belang van vitamine D Vitamine D bij virale infecties Sinds de aankondiging van de corona-maatregelen is veel gesproken over de rol van vitamine D bij virale infecties, in combinatie met zink, bij de behandeling van geïnfecteerde patiënten. In eerste instantie was er geen ‘wetenschappelijk’ onderzoek om de werking aan te tonen maar een …

Vitamine D bij virale infecties Lees verder »