intoleranties

intoleranties

Homeostatisch Inactief Syndroom

Bijwerking tijdens behandelingen: Homeostatisch Inactief Syndroom Veel mensen kennen het effect van ‘bijwerkingen’ tijdens een natuurgeneeskundige behandeling. Deze effecten staan bekend als het Homeostatische Inactief Syndroom. Anders gezegd: de lichamelijke beleving van de gevolgen van een natuurgeneeskundige behandeling. Door de behandeling wordt het zelfgenezendvermogen van het lichaam aangesproken en de veranderende balans kan als […]

Homeostatisch Inactief Syndroom Lees verder »

Metabolic Jetlag

METABOLIC JETLAG

Metabolic Jetlag Metabolic jetlag Reisvermoeidheid door chronische verstoring van het lichaamsmetabolisme. LAG betekent letterlijk: vertraging. Precies dat voel je wanneer je in korte tijd door tijdzones reist in een vliegtuig simpel omdat het lichaam de chronologische klok zo snel niet kan bijstellen. Maar niet alleen van reizen kun je een jetlag krijgen: veel mensen

Metabolic Jetlag Lees verder »

B12 tekort

B12-tekort

Er is een toenemend aantal mensen die te maken heeft met wat een B12 tekort wordt genoemd. De diagnose komt vaak na een periode van vermoeidheid en de diagnose van bloedarmoede. Het Hb ligt dan onder de norm. Vaak krijgen deze cliënten op reguliere wijze de zogenaamde B12-injectie’s om dit te compenseren. Echter lijkt

B12 tekort Lees verder »

Chronische vermoeidheid

chronische vermoeidheid

Chronisch moe, en dan? Er is een toenemendd aantal mensen die te maken heeft met Chronische Vermoeidheid. Het RIVM (1) veronderstelt dat 2/3 van alle 65-plussers in Nederland 2 of meer chronische aandoeningen heeft. Hieronder vallen  bijvoorbeeld alle autoimmuun- en infectieziektes zoals fybromyalgie, PVS (post viraal syndroom, lyme) enz… In vrijwel alle situatie’s is er sprake van vermoeidheid. Typerend is

Chronische vermoeidheid Lees verder »

Gluten overgevoeligheid

gluten overgevoeligheid

Gluten overgevoeligheid: keerzijde van brood Verassend veel mensen hebben een overgevoeligheid voor gluten. Tarwe, en dus ook de gluten, zitten in allerlei graanproducten van meelkoekjes, snacks, ontbijtproducten maar natuurlijk vooral in ons dagelijks brood. Ook wordten de eiwitfracties uit brood vaak gebruikt als bindmiddel. (zie de lijstjes onderaan) Hoe ontstaat deze gevoeligheid en met

Gluten overgevoeligheid Lees verder »