vaccinatieschade

Vaccinatie Schade.

Regelmatig krijg ik de vraag of de klachten waarmee een cliënt zich bij mijn praktijk meldt kan komen door vaccinatie. Men spreekt dan al gauw van vaccinatieschade. In veel gevallen blijkt dat er wel een relatie is tussen de vaccinatie en het ontstaan van klachten. Het gaat echter in mijn ogen te ver om dan altijd klakkeloos te spreken over vaccinatie-schade. Want er spelen allerlei gezondheidsfactoren die invloed hebben op de uitwerking van een vaccinatie. De ontgiftingscapaciteit van de ontgiftingsorganen lijkt daarbij vaak te worden vergeten.

In dit BLOG deel ik op hoofdlijnen mijn visie zoals ik die door de jaren heen heb gevormd.


Intro

Wat ik als eerste ter discussie wil stellen stel is dat we aannemen dat we voor het moment van de vaccinatie 100% gezond zijn. Dat weet niemand! Het ervaren van een goede gezondheid zegt nog niets over hoe het werkelijk met de gezondheid is. Want niet geziene risicofactoren zoals eerder doorgemaakte ziektes, milieufactoren, erfelijkheid en de voedingsstatus liggen altijd buiten ons blikveld: totdat we ziek worden!

Een goed voorbeeld hiervan is de baarmoederhalskankerprik, in verband met het HPV-virus. Hierbij kan gesteld worden dat vrouwen in kwestie niet ziek zijn van HPV maar deze op zijn beurt over langere termijn wel lokaal kan zorgen voor een verstoring van de integriteit van weefsel. Je merkt het niet maar ongezien kan er wel een ‘proces’ lopen wat over langere tijd problemen op kan leveren.

Dat het immuunsysteem in de achtergrond actief is merken we niet maar het kan wel degelijk een effect hebben op hoe het lichaam op een infectie van een ander virus reageert! Mede omdat het immuunsysteem geprimed is en er als gevolg hiervan vaak ook al tekorten zijn ontstaan. In zo’n situatie is er al een voorbelasting die er bij een vaccinatie voor kan zorgen dat er klachten ontstaan die we als schade betitelen.

Ik schrijf hierover ook in mijn BLOG ‘Kom ik ooit van een virus af

Iedereen met een structureel laag vitamine D gehalte zou alert moeten zijn op sluimerende processen. In mijn visie is dit de opmaat naar het op langere termijn ontwikkelen van chronische gezondheidsklachten. Binnen de natuurgeneeskunde wordt vaak gezegd dat een waarde van 80 prachtig is maar er is ook al voldoende literatuur beschikbaar die waardes van boven de 100 als veilig beschouwen.


De praktijk

De praktijk laat zien dat er bij een doorgemaakte ziekte geregeld ook oude immuunresponses actief worden. Vooral bij virussen is dit geregeld het geval. Zij kunnen oude doorgemaakte virale belastingen heractiveren maar ook andere infectie’s zoals Lyme kunnen actief worden. Ik schrijf hierover in mijn BLOG over het Post Viraal Syndroom. iedere reactie van het immuunsysteem doet aanspraak op de ontgiftingscapaciteit van onze ontgiftingsorganen.

Lyme, waarvan veel mensen drager zijn zonder het te weten, heeft deze neiging ook. We spreken dan van co-infectie’s. De vraag is of dit ontstaat door overdracht vanuit de teek of door heractivatie uit de Lyme-besmetting. Dit is kip/ei. Feit is dat het in de praktijk vaak samen lijkt te gaan. Met een methode als EAV is op te sporen of er activiteit (trilling) van een ziekteverwekker in het lichaam aanwezig is.


Het lichaam is een fabriek

Ons lichaam is een chemische fabriek. Bij alle processen die de gezondheid van het lichaam ondersteunen zijn chemische processen betrokken. En het is goed te weten dat bij al deze processen afvalstoffen vrijkomen. Het ontgifting-systeem is daarop berekend en kan onder normale situatie’s het lichaam ‘schoon’ houden. Maar dat lukt niet altijd!

Bekend is dat tijdens sommige immuunreacties de afvalstoffen zo hoog op kunnen lopen dat de ontgiftingscapaciteitorganen het (vaak tijdelijk)onvoldoende capaciteit hebben. Soms geeft dit milde klachten, soms ernstige. We spreken dan van een Herxheimer-reactie welke niet fataal hoeft te zijn maar ons systeem wel in een kritieke toestand kan brengen. Hierdoor ontstaan klachten door een goedbedoelde reactie van ons immuunsysteem!

De klachten die mensen hebben met een Herxheimer-reactie lijken op veel de klachten die mensen hebben die vermoeden te maken te hebben met schade door vaccinatie. Mijn punt hier is dat er veel verwarring kan zijn tussen de effecten van het herstellen van’gewoon’ ziek zijn en de aangenomen effecten van vaccineren.

De beperkingen in de ontgiftingscapaciteit van ons lichaam is mijns inziens een van de belangrijkste factoren die invloed hebben op de gevolgen van herstellen van ziekte, en dus ook van de gevolgen (reactie van het lichaam) op een vaccinatie. Door klachten op de wijze te benaderen en te behandelen blijkt in vrijwel alle gevallen er vermindering van de klachten op te treden. In veel gevallen verdwijnen de klachten volledig.

De aanpak in mijn praktijk is maatwerk, u vindt daarom hier geen stoffen/producten/methoden die u kunt gebruiken.


Wat zegt het RIVM?

Het RIVM schrijft hierover dan in mijn ogen ook terecht op hun website dat er ongewenste effecten kunnen optreden na een vaccinatie maar dat dit niet altijd als schade kan worden gezien. In mijn ogen is het daarom goed om de hierboven beschreven ervaringen mee te nemen en te onderzoeken. Wel opmerkelijk is het te lezen dat er enerzijds gezegd wordt dat er nooit wetenschappelijk is aangetoond dat er door vaccinatie chronische klachten zijn ontstaan terwijl verderop wordt gesuggereerd dat dit in zeldzame gevallen wel kan voorkomen……


Disclaimer

In mijn meer dan 15 jaren praktijkervaring heb ik mensen ontmoet en gesproken waarbij bovenstaande visie niet van toepassing is. Voor hen geldt waarschijnlijk de uitzonderlijke situatie die het RIVM als zeldzaam bestempeld.

Tegen hen wil ik graag zeggen dat ik door het schrijven van dit BLOG hun situatie niet ontken. In tegendeel, ik heb genoeg gezien waardoor ik mij ook wel eens afvraag hoe vaak zeldzaam eigenlijk is. Echter de scope van dit BLOG ligt vooral op het bespreekbaar maken van onderliggende factoren die ook van invloed kunnen zijn met de boodschap dat wanneer ze van toepassing zijn ze vaak goed te behandelen zijn op natuurlijke wijze.

Vraag jezelf altijd af hoe het met jouw ontgiftingscapaciteit gesteld is!


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share