Humaan Papilloma Virus
HPV en de impact op onze gezondheid
Met virussen valt niet te spotten
Steeds meer wordt er bekend over de impact van virussen op ons immuunsysteem. Naast Pfeifer zijn er tal van virussen zoals het HPV waar wij mensen geïnfecteerd mee kunnen raken. Aangenomen wordt dat wanneer je hersteld bent je van een virus af bent, maar is dat wel zo? Er is na corona weer volop aandacht aan het post viraal syndroom wat aantoont dat we eigenlijk met virussen moeten leren leven.
HPV wordt inverband gebracht met het ontstaan van aandoeningen aan de baarmoedermond. Vandaar dat dat op gescreend wordt. Aannemend dat PVS een rol speelt in het ontstaan van aandoeningen, wat zijn er dan voor opties om ons te beschermen?
Algemeen
In algemene zin hebben virussen zoals het, Humaan Papilloma Virus, impact op onze gezondheid omdat ze de cel van binnenuit aanvallen door veranderingen aan te brengen aan de werking van de cel. Hierdoor kan een virus zich in het algemeen snel vermenigvuldigen omdat een deel van de aanpassing bestaat uit het repliceren van het virus. Door het in de bloedbaan brengen van deze replica’s kan een virus in korte alle uithoeken van het lichaam bereiken. Dit is de opmaat naar het ontstaan van een verandering in de integriteit van het weefsel wat uiteindelijk tot ontaarding kan leiden.
Voorkomen is beter dan genezen
Vanuit de wetenschap zijn de bovengenoemde relatie tussen virus en aandoening de aanleiding geweest voor het ontwikkelen van vaccins. Wat hier specifiek bij genoemd zou moeten worden is dat HPV een overdraagbaar virus is. Je beschermen met een vaccin is een optie maar aandacht besteden aan de persoonlijke hygiene is er zeker ook een.
HPV
De meeste mensen kennen Humaan Papilloma Virus inmiddels omdat het in verband gebracht wordt met baarmoederhalskanker. Dit is er ook de reden van dat er een campagne is gestart om jonge meisjes zich te laten vaccineren. Omdat HPV hiermee een door intimiteit overdraagbare ziekte lijkt is het wellicht ook interessant te kijken naar persoonlijke hygiene en bescherming. In het algemeen wordt hier maar weinig aandacht aan besteedt en dat is jammer. Want voorkomen is altijd beter dan genezen!
Andere aandoeningen die in verband met HPV worden gebracht zijn genitale wratten een aandoeingen aan de mond en keelholten.
Post Viraal Syndroom
Een binnen de natuurgeneeskunde bekend fenomeen is het Post Viraal Syndroom (PVS) en dit is ook van toepassing bij HPV.. Kort gezegd wordt hiermee het lange termijneffect van de aanwezigheid van virussen bedoeld. Want net als bij bijvoorbeeld Pfeifer, wat ook een virus is, hebben bijna alle virussen naast een korte termijn effect ook een lange termijn effect. In de laatste schuilt het grootste gevaar omdat chronische, langdurige, belastingen van het immuunsysteem op termijn schadelijk effect kunnen hebben.
Ik leid je dan ook graag door naar mijn BLOG over het Post Viraal Syndroom en in het artikel over Infectieziekten en Autoimmuunaandoeningen.
Orthomoleculaire behandelstrategie
Zoals gezegd: voorkomen is beter dan genezen!
Naast de eerder genoemde persoonlijke bescherming bij intiem contact is het van belang het immuunsysteem ten alle tijde krachtig en effectief te houden. Vanuit het orthomolmolculaire vakgebeid denken we dan met name aan het hebben van voldoende anti-oxidanten. Vitamine C is de bekenste maar ook mineralen als zink en selenium zijn belangrijke stoffen met een anti-osidatieve werking evenals vitamine D.
Heb je een periode van vermoeidheid na een vorm van griep? laat je dan eens door een proffesional adviseren over de optie’s die er zijn je herstel te bespoedigen!
Verwante BLOG’s
Andere aan dit onderwerp gerelateerde BLOG’s zijn bijvoorbeeld
– het artikel over Chronische Vermoeidheid
– artikel over Chronische Gezondheidsklachten.
Externe links
RIVM website over HPV. Lees meer.