Moe van thuiswerken

Bent u ook aan het thuiswerken vanwege de corona maatregelen?
Wat in eerste instantie ‘nog wel iets leek hebben’ veranderde voor velen naar verloop van tijd in een stressvolle situatie waarbij werken en privé compleet door elkaar heen beginnen te lopen. Het is opvallend van hoeveel cliënten ik hoor dat ze goed moe zijn van het thuiswerken. Los van aanpassing, regelmaat etc… is er nog een ander aspect van thuiswerken: hoe zit met de straling op de thuiswerkplek want mensen raken ziek door straling. (een interpretatie van fysiek ongemak door electro-smog)

Onderstaand een lijst van door cliënten genoemde effecten van thuiswerken:

  • sociale vereenzaming: geen direct collegeaal contact
  • verhoogd schermgebruik door online seminars en videobellen
  • verhoogd gebruik van draadloze communicatie: bellen i.p.v. langslopen
  • zit-problemen: keukentafel stoelen is tenslotte geen kantoor meubilair
  • afleiding: stress om aandacht te houden bij het werk
    Uit onderzoek blijkt dat maar gemiddeld 50% van de mensen geschikt om goed te kunnen multitasken.
  • algehele vermoeidheid waarbij de aanwezigheid van electrosmog een rol kan spelen

Onderschat aspect: electro-smog

Een van de meest onderschatte aspecten is de verandering van digitale omgeving waarin thuiswerken plaatsvindt.

Thuisnetwerken zijn ingericht op comfort. In veel gevallen betekent dit een optimale beschikbaarheid van een WIFI-signaal in het gehele huis. Bijgevolg: veel modems hebben zowel 2.4G-WIFI netwerken geactiveerd en daarnaast ook het 5G-WIFI netwerk. Gewoon bij u thuis!! Onder de bank, in de meterkast en in sommige gevallen zelfs weggemoffeld onder een bed….. Voor je het weet ben je ziek van straling.

Electrosmog: digitaal asbest

Electrosmog, de invloed van ons omringende apparatuur door verschillende vormen van straling, blijkt voor nog velen een onbekende materie. En toch hebben we allemaal WIFI in huis, kijken we Netflix op tablets en willen we tot in de verste uithoek van ons huis bereikbaar zijn. We zien het niet, we horen het niet, we ruiken het niet en we voelen het niet. Niet bewust….. maar ons lichaam neemt het wel waar en reageert er op.

Ik noem het digitaal-asbest: een product wat voor de oudere lezers een belletje doet rinkelen.Voor de jongeren adviseer ik eens te gaan googelen. Want net als bij asbest denk ik dat de gevolgen van deze digitalisering pas over een tijd zichtbaar zullen worden (en al zijn).

EHS: Electro Hyper Sensibel

EHS is een verzamelnaam dit staat voor het ervaren van klachten/symptomen als gevolg van de invloed van ElectroSmog.
Klachten kunnen ontstaan door diverse omgevingsfactoren. Hieronder vallen zaken als TL-verlichting, WIFI, DECT-telefoons, waterbedden, electriciteit rond de slaapplaats maar ook zend- en hoogspanningsmasten (zelden de oorzaak).

In mijn BLOG over dit onderwerp leg ik hier meer over uit.

Ik ben voorstander voor verantwoord gebruik (en voorlichting)

Dit BLOG is geschreven op een laptop, via WIFI, en zelfs een draadloze muis. U ziet: ik ben zelf ook een gebruiker van alle moderne middelen. Maar s’nachts gaat alles uit. Geen GSM onder mijn hoofdkussen, geen WIFI, geen Bluetooth voor m’n smartwatch. Wat veel mensen bijvoorbeeld niet weten is dat je de wekker van een Smartphone gewoon nog kunt gebruiken wanneer deze op ‘vluchtmodus’ staat. Kleine tip maar vaak al een wereld van verschil.

Advies

Bent u sinds u thuis werkt van de maatregelen meer en meer vermoeid aan het worden check dan, of laat checken, of de invloed van electro-smog in uw thuisomgeving hiervan niet de oorzaak kan zijn.


Andere BLOG post’s met relatie tot deze POST

Interessante informatie?

U helpt mij, en anderen, door dit BLOG-artikel te delen op uw tijdlijn in Facebook of Twitter.
Dat kan eenvoudig met de schuivende knoppen aan de linkerkant of met de knoppen helemaal onderaan.

Nieuwsbrieven

Regelmatig publiceer ik ook nieuwsbrieven. 
Je kunt de daarvoor aanmelden met het formulier hieronder.

Tweet
Share