Moe van thuiswerken door corona

Thuiswerken door corona maatregelen

Bent u ook aan het thuiswerken door de corona maatregelen?
Het is opvallend hoeveel cliënten mij vertellen inmiddels al goed moe te zijn van het thuiswerken. Los van aanpassing van werk en privé, regelmaat etc… zijn er nog een aantal andere aspecten ten aanzien van thuiswerken: een keukentafel is geen bureau, nog afgezien van het feit dat een eetkamerstoel geen bureaustoel is. Maar voor mij is het vaak de vraag hoe zit het met de straling of electrosmog op de thuiswerkplek? Want mensen kunnen behoorlijk ziek worden als gevolg van straling of electrosmog. Velen ervaren pas na verloop van tijd de nadelen van thuiswerken. Onderstaand een lijst van door cliënten genoemde effecten van thuiswerken:

  • sociale vereenzaming: geen direct collegeaal contact
  • verhoogd schermgebruik door online seminars en videobellen
  • verhoogd gebruik van draadloze communicatie: bellen i.p.v. langslopen
  • zit-problemen: keukentafel stoelen is tenslotte geen kantoor meubilair
  • afleiding: stress om aandacht te houden bij het werk
    Uit onderzoek blijkt dat maar gemiddeld 50% van de mensen geschikt om goed te kunnen multitasken.
  • algehele vermoeidheid waarbij de aanwezigheid van electrosmog een rol kan spelen

Onderschat aspect: electro-smog

Een van de meest onderschatte aspecten is de verandering van digitale omgeving waarin thuiswerken plaatsvindt.

Thuisnetwerken zijn ingericht op comfort. In veel gevallen betekent dit een optimale beschikbaarheid van een WIFI-signaal in het gehele huis. Bijgevolg: veel modems hebben zowel 2.4G-WIFI netwerken geactiveerd als ook het 5G-WIFI netwerk. Gewoon bij u thuis!! Onder de bank, in de meterkast, vensterbank en in sommige gevallen zelfs weggemoffeld onder een bed….. Voor je het weet ben je ziek van straling door het toenemende aantal uren waarin je wordt bloot gesteld aan deze netwerken. Voor mij staat dit met stip op 1 als het gaat om de nadelen van thuiswerken.

Electrosmog: digitaal asbest

Electrosmog, de invloed van ons omringende apparatuur door verschillende vormen van straling, blijkt voor nog velen een onbekende materie. En toch hebben we allemaal WIFI in huis, kijken we Netflix op tablets en willen we tot in de verste uithoek van ons huis bereikbaar zijn. We zien het niet, we horen het niet, we ruiken het niet en we voelen het niet. Niet bewust….. maar ons lichaam neemt het wel waar en reageert er op. Nu we als gevolg van de corona maatregelen meer thuiswerken, verandert de balans in de hoeveelheid electro-magnetische straling die we per dag absorberen.

Ik noem het digitaal-asbest: een product wat voor de oudere lezers een belletje doet rinkelen.Voor de jongeren adviseer ik eens te gaan googelen. Want net als bij asbest denk ik dat de gevolgen van deze digitalisering pas over een tijd zichtbaar zullen worden (en al zijn).

EHS: Electro Hyper Sensibel

EHS is een verzamelnaam dit staat voor het ervaren van klachten/symptomen als gevolg van de invloed van ElectroSmog.
Klachten kunnen ontstaan door diverse omgevingsfactoren. Hieronder vallen zaken als TL-verlichting, WIFI, DECT-telefoons, waterbedden, electriciteit rond de slaapplaats maar ook zend- en hoogspanningsmasten (zelden de oorzaak).

In mijn BLOG over dit onderwerp leg ik hier meer over uit.

Ik ben voorstander voor verantwoord gebruik (en voorlichting)

Natuurlijk zijn er niet alleen maar nadelen van thuiswerken door de corona maatregelen. Dit BLOG is geschreven op een laptop, via WIFI, en zelfs een draadloze muis. U ziet: ik ben zelf ook een gebruiker van alle moderne middelen. Maar s’nachts gaat alles uit. Geen GSM onder mijn hoofdkussen, geen WIFI, geen Bluetooth voor m’n smartwatch. Wat veel mensen bijvoorbeeld niet weten is dat je de wekker van een Smartphone gewoon nog kunt gebruiken wanneer deze op ‘vluchtmodus’ staat. Kleine tip maar vaak al een wereld van verschil.

Ik ben dan ook zeker geen tegenstander, maar juist een voorstander voor verantwoord gebruik van al ons ter beschikking staande moderne technieken. Stichting EHS houdt zich hier mijns inziens ook op een goed manier mee bezig. Zie voor de link onderaan deze pagina.

Advies

Bent u sinds u thuis werkt vanwege de maatregelen meer en meer vermoeid aan het worden? Check dan, of laat checken, of de invloed van electro-smog in uw thuisomgeving hiervan de oorzaak mogelijk kan zijn.

Neem gerust contact op bij eventuele vragen of lees eerst nog het BLOG over EHS, Electro Hyper Sensibiliteit.


Andere aan dit onderwerp gerelateerde POST’s:


Interessante informatie?

Je helpt mij, en anderen, door dit BLOG-artikel te delen op je tijdlijn in Facebook of Twitter.
Dat kan eenvoudig met de schuivende knoppen aan de linkerkant of met de knoppen helemaal onderaan.


nieuwsbrief

Nieuwsbrieven

Regelmatig publiceer ik ook nieuwsbrieven. 
Je kunt je daarvoor aanmelden met het formulier hieronder.


1: Stichting EHS: https://stichtingehs.nl/

Tweet
Share