neurotransmitters, neurotransmitter coaching

Inzicht in gedrag en gevoel

Een van de sleutels voor een prettig gevoel van welbevinden en lichamelijk functioneren is de balans van onze neurotransmitters. Onbalans in deze stofjes heeft niet alleen invloed op de gemoedstoestand maar ook zeker op fysiek functioneren: zowel in positieve zin als negatieve zin. Neurotransmitter coaching biedt je op basis van een zogenaamd neurotransmitterprofiel inzicht in de link tussen de gezondheidsbeleving en ons doen en laten.


Voor wie en waarom?

In principe is het voor iedereen geschikt die interesse heeft in zijn/haar ontwikkeling. Meestal zijn het overigens aanwezige fysieke klachte, welke veelal aan stress gerelateerd kunnen worden, de aanleiding eens een profiel in te vullen en te bespreken. In sommige andere gevallen komen cliënten er voor om voor zichzelf ‘puntjes op de i” te zetten.

De coaching geeft vanuit een diepere laag inzicht in je handelen. Het profiel is zeer geschikt en doeltreffend om het ontstaan van zowel mentaal-emotionele aspecten als fysieke problemen te kunnen duiden.

Voorbeelden van onderzoeksgebieden zijn:
– vermoeidheid
– bedroefheid
– paniekaanvallen
– prikkelbaarheid
– erg in het hoofd zitten
– histamine gevoeligheid
– obstipatie
– verlies van zelfcontrole
– hoofdpijn


Neurotransmitter: wat zijn dat?

Neurotransmitters zijn signaalstofje die er in onze hersen, lees zenuwweefsel, voor zorgen dat signalen op correcte wijze tussen cellen wordt doorgegeven. Veel zenuwweefsel zit in ons brein vandaar dat neurotransmitters vaak in verband worden gebracht met gevoel, denken en gedrag. Maar ook op andere plekken in ons lichaam zijn deze stofjes van belang.

Met name de darmen staan er om bekend sterk te reageren op verstoringen in de neurotransmitters. Dit is er reden van dat bijvoorbeeld in tijden van stress de stoelgang verstoord kan raken. Daarom is coaching aan de hand van een neurotransmitterprofiel ook zinvol bij diverse fysieke klachten zoals bij darmtherapie, burn-out, of tijdens het herstellen van ziekte met hoge impact. Denk hierbij ook aan lyme, covid.

De uitleg is een vorm van lifestyle-coaching en geeft je handvaten voor zelfonderzoek.


Hoe kom ik aan een neurotransmiiterprofiel?

Voor de coaching ma ik gebruik van een online systeem waarmee je in een beveiligde omgeving jou profiel in kunt invullen. Aan de achterkant van dit systeem kan ik de uitkomst inzien en met je delen. Het invullen van een profiel neemt zo’n 25-30 minuten in beslag. Advies is dit in een rustige omgeving te doen en dat je er de tijd voor hebt het invullen in één keer te kunnen afmaken.


Nieuwsgierig geworden?

Meld je dan eens aan voor een afspraak voor een neurotransmitter coaching.
Je kunt daarvoor bellen met de praktijk of online een afspraak maken voor een intake consult met de vermelding van “neurotransmittercoaching’. Dan zorg ik dat je een uitnodiging krijgt voor het online invullen van een profiel.


Interessante informatie?

Je helpt mij, en anderen, door dit BLOG-artikel te delen op je tijdlijn in Facebook of Twitter.
Dat kan eenvoudig met de schuivende knoppen aan de linkerkant of met de knoppen helemaal onderaan.


Andere veel gelezen BLOG-post’s


Nieuwsbrieven

Regelmatig publiceer ik ook nieuwsbrieven. 
Je kunt je daarvoor aanmelden met het formulier hieronder.


Tweet
Share