Restless Legs

Een andere kijk op magnesium tekort

Volkswijsheid bij restless Legs

Veel volkswijsheid klopt, in grote lijnen. Zo ook bij restless legs, of onrustige benen. Magnesium helpt, maar niet altijd. De vraag is dan: kan het lichaam überhaupt de aangeboden magnesium opnemen? Hier dient zich al enige complexiteit aan wat de reden is dat er ook vaak wordt gesproken over restless leg syndroom. Een complex van factoren die invloed heeft op het ontstaan van een klacht of symptoom. “Restless leg syndroom” kan daarom ook vaak het gevolg zijn van andere chronische verstoring.


We zijn meer dan alleen onrustige benen

Van klachten wil je af. Dus richt je je op de klacht met een bepaalde aanpak. Logisch. Maar er is meer!

Want om de aanpak z’n werk te laten doen heb jede ondersteuning nodig van veel verschillende systemen van het lichaam. Nog los van bijvoorbeeld vitamine D3, B-vitamines en de algehele anti-oxidanten status. Wanneer er systemen zijn die een aanpak niet voldoende ondersteunen dan blijft resultaat vaak uit. Het is daarom goed om het totaal plaatje in ogenschouw te nemen en er informatie over te verzamelen.


Omgekeerd is ook waar

Ja, want ieder van deze systemen, vitamines en andere factoren (bijvoorbeeld een electrische deken) kan op zijn beurt ook weer aanleiding zij voor het ontstaan van restless legs. In veel gevallen is het een combi van factoren en worden oorzaak en oplossing zo met elkaar verweven dat het een slang wordt die zichzelf in de staart bijt. Daarom bestaat de behandeling van rusteloze benen vaak ook uit een brede Orthomoleculaire Aanpak waarbij niet zelden ook de ziekte van Lyme als chronische verstoring van het immuunsysteem de veroorzaker is van de klachten.

Ik kan je helpen een overzicht te maken van alle betrokken factoren in jouw situatie. Aan de hand hiervan kan ik je dan een aanpak adviseren. De top 5 van veroorzakers van chronische klachten vindt je in dit BLOG. Of lees eens het actuele BLOG over Post Viraal Syndroom of het BLOG over Post-cornona.


Het gaat niet om wat je neemt maar om wat je opneemt!

Wanneer suppletie niet werkt, en dat is vaak het geval dan, dan is de vraag niet: “wat neem ik” maar “wat neem ik op!”.

Voeding opnemen doen we middels ons spijsverteringssysteem en in de praktijk blijkt dat daar vaak de oorzaak van de klachten gezocht moet worden. Vaker dan een tekort aan bijvoorbeeld magnesium uit voeding of suppletie. Dit staat dan nog maar los van de vraag wat een eventuele overdosering van magnesium voor gevolg kan hebben wanneer de klacht blijft bestaan maar men wel magnesium blijft nemen!

Zo wordt een overdosering in relatie gebracht met klachten als: versnelde hartslag, extreme dorst, diaree, misselijk, histaminegevoeligheid en overgevoelig van het darmslijmvlies (Prikkelbaar Darm Syndroom).


Meten is weten!

Herken jij je in dit BLOG, wacht dan niet te lang. Restless Legs zijn een aanduiding van het lichaam dat er ergens tekorten zijn. Met een meting EAV kan op eenvoudige wijze worden gekeken naar eventuele onbalans in het lichaam die de klacht kan veroorzaken. Eventueel kan aanvullend onderzoek nodig zijn: bloed of ontlasting, maar dat hoeft lang niet altijd. Steeds vaker wordt ook de mogelijkheid van DNA-onderzoek ingezet als informatiebron omtrent opnamen en omzettingen van voedingsstoffen.


Interessante informatie?

Je helpt mij, en anderen, door dit BLOG-artikel te delen via Social Media.
Dat kan eenvoudig met de schuivende knoppen aan de linkerkant of met de knoppen helemaal onderaan.


Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is nieuwsbrief-e1590329033536.jpg

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Naam

Achternaam

E-mailadres: